現在位置:
  1. トップページ >
  2. 観光・産業・しごと >
  3. 企業誘致 >
  4. Foreign Direct Investment(外資系企業誘致) >
  5.  Voices of Global Companies in Mie
担当所属:
  1.  県庁の組織一覧  >
  2. 雇用経済部  >
  3. 企業誘致推進課  >
  4.  企業誘致班 
  • facebook
  • facebook share
  • twitter
  • google plus
  • line

Voices of Global Companies in Mie
三重県で活躍しているグローバル企業の声をご紹介します。


Dandelion Chocolate was established by Todd Mansonis and Cameron Ring in San Francisco in 2010. Two of them were originally IT entrepreneurs and in 2008, after selling WEB business enterprise, they started making chocolate from cacao beans at the garage they borrowed from their friends. They went back to the traditional manufacturing method, which has continued for more than 100 years. “Bean to Bar” chocolate, which brings out the originality of the material itself, was created as a result of pursuing re-creation of real chocolate by using whatever machines available at that time.
 
We visit all the farmers of cacao beans we use, sometimes talk with them about the process from fermentation to drying. We make contracts directly with them, then import the beans. Also, we share all the process of making “Bean to Bar” with anybody who are interested and do highly transparent business. In February 2016, our first Japanese shop was opened in Kuramae, Tokyo. As of 2017 July, we have 3 shops in Japan; Kuramae in Tokyo, Ise city (Geku) in Mie prefecture, and Kamakura in Kanagawa. We aim for rooting “Bean to Bar” from movement to culture.
 
When we decided where to open the second shop in Japan, three important things we considered were 1) community is established 2) a city where people live vividly 3) a place with “vibrant energy”. As we had been searching for a place throughout Japan under these conditions, we were linked by fate to the special place for Japanese, Ise city in Mie. There, we were introduced to the Western-style building just outside the Ise-shrine (Geku), which was built in 1923. We make it a policy to open a shop in an environment where employees can work comfortably. Ise city, Mie prefecture is the area where all of these attractive conditions are aligned.
 

 

Establishment May 2015
Business Manufacturing chocolate, sales of chocolates and processed chocolate importing and sales of cacao beans, café operation
Headquarter 4-14-6 Kuramae, Taito-ku, Tokyo
111-0051
Branch 20-24 Honmachi, Ise-shi, Mie
516-0074
URL https://www.dandelionchocolate.com/

 

ダンデライオン・チョコレート・ジャパン株式会社


ダンデライオン・チョコレートはトッド・マソニスとキャメロン・リングによって2010年、サンフランシスコに創設されました。元々IT起業家だった2人は、2008年に共同運営していたWEB事業売却を機に、友人のガレージを借りてカカオ豆からチョコレートを作り始めました。100年以上前からある本来の製造法に立ち返り、あり合わせの機械で本物のチョコレートを再現しようと突き詰めた結果が、素材本来の個性を引き出すことにこだわり抜いたBean to Barチョコレートでした。
 
ダンデライオン・チョコレートでは、使用するカカオ豆の生産者である農家をすべて訪れ、時には発酵から乾燥までのプロセスについて対話し、直接交渉を行った上で、輸入しています。またBean to Barを作るすべての工程を可視化し、透明性の高いビジネスを行っています。2016年2月に東京・蔵前に日本1号店をオープンし、三重・伊勢外宮、神奈川・鎌倉の3店舗を展開しています(2017年7月現在)。ダンデライオン・チョコレートは、Bean to Barをムーブメントから文化として根付かせることを目指しています。
 
日本で2店舗目を検討した際に大切にしていたのは、 「1)コミュニティが確立している 2)人々が生き生きと生活し、キャラクターのある街 3)“気”のいい場所」の3点です。 この条件に合う場所を日本中探したところ、日本人にとって非常に特別な場所にご縁をいただき、伊勢外宮前にある大正12年に建てられた洋館をご紹介いただきました。 ダンデライオン・チョコレートでは働く人が気持ち良く仕事ができる環境と場所に店舗構えることをポリシーとしています。三重県伊勢市はそれを体現する魅力的な条件がそろっている地域でした。


 

設立 2015年5月
事業概要 チョコレート製造、チョコレート及びチョコレート加工品販売 / カカオ豆の輸入及び販売、カフェの経営
本社 〒111-0051 東京都台東区蔵前4-14-6
支店 〒516-0074 三重県伊勢市本町20-24
URL https://dandelionchocolate.jp/

本ページに関する問い合わせ先

三重県 雇用経済部 企業誘致推進課 企業誘致班 〒514-8570 
津市広明町13番地(本庁8階)
電話番号:059-224-2819 
ファクス番号:059-224-2221 
メールアドレス:kigyoyu@pref.mie.jp

より良いウェブサイトにするためにみなさまのご意見をお聞かせください

ページID:000206717